Cukraus kiekis vaisiuose ir daržovėse, 100 gramų produkto.
| Vaisius/daržovė |
Viso cukraus |
Gliukozė |
Galaktozė |
Fruktozė |
Sakrozė |
Maltozė |
| Abrikosai |
9.3 |
1.6 |
|
0.7 |
5.2 |
3.1 |
| Agurkas |
1.7 |
|
|
|
|
|
| Ananasas |
11.9 |
2.9 |
|
2.1 |
3.1 |
|
| Apelsinai |
9.2 |
2.2 |
|
2.5 |
4.2 |
|
| Arbūzas |
9 |
1.6 |
|
3.3 |
3.6 |
|
| Artišokas |
0.99 |
|
|
|
|
|
| Avietės |
9.5 |
3.5 |
|
3.2 |
2.8 |
1 |
| Avokadas |
0.9 |
0.5 |
|
0.2 |
0.1 |
|
| Baklažanas |
3.2 |
|
|
|
|
|
| Bananas |
15.6 |
4.2 |
|
2.7 |
6.5 |
|
| Braškės |
5.8 |
2.2 |
|
2.5 |
1 |
|
| Briuselio
kopūstai |
1.7 |
|
|
|
|
|
| Brokoliai |
1.4 |
|
|
|
|
|
| Bulvės |
1.2 |
|
|
|
|
|
| Citrina |
2.5 |
1 |
|
0.8 |
0.6 |
|
| Cukinijos |
1.7 |
|
|
|
|
|
| Datulės |
64.2 |
|
|
|
44.6 |
|
| Džiovintas
mangas |
73 |
|
|
|
|
|
| Džiovinti
abrikosai |
38.9 |
20.3 |
|
12.2 |
6.4 |
|
| Džiovinti
persikai |
44.6 |
15.8 |
|
15.6 |
13.2 |
|
| Džiovintos
figos |
62.3 |
26.9 |
3.9 |
24.4 |
6.1 |
|
| Džiovintos
kriaušės |
49 |
|
|
|
|
|
| Džiovintos
papajos |
53.5 |
|
|
|
|
|
| Džiovintos
slyvos |
44 |
28.7 |
|
14.8 |
0.5 |
|
| Gervuogės |
8.1 |
3.1 |
|
4.1 |
0.4 |
|
| Granatas |
10.1 |
5 |
|
4.7 |
0.4 |
|
| Greipfrutas |
6.2 |
1.3 |
|
1.2 |
3.4 |
|
| Grybai |
2.3 |
|
|
|
|
|
| Iceberg
salotos |
2 |
|
|
|
|
|
| Karambola |
7.1 |
3.1 |
|
3.2 |
0.8 |
0.1 |
| Kivi |
10.5 |
5 |
|
4.3 |
1.1 |
|
| Klevų
cukrus |
85.2 |
4.3 |
|
4.3 |
75 |
|
| Kopūstai |
2.8 |
|
|
|
|
|
| Kriaušė |
10.5 |
1.9 |
|
6.4 |
1.8 |
|
| Kukurūzai |
4.5 |
|
|
|
|
|
| Kukurūzų
sirupas |
71 |
36.9 |
|
29.8 |
|
2.1 |
| Lapiniai
kopūstai |
1.3 |
|
|
|
|
|
| Mandarinas |
7.7 |
|
|
|
|
|
| Mango |
14.8 |
0.7 |
|
2.9 |
9.9 |
|
| Medus |
81.9 |
33.8 |
|
42.4 |
1.5 |
4.2 |
| Melasa |
60 |
11.2 |
|
12.9 |
34.7 |
|
| Melionas |
4.7 |
|
|
|
|
0.3 |
| Mėlynės |
7.3 |
3.5 |
|
3.6 |
0.2 |
|
| Moliūgai |
2.1 |
|
|
|
|
|
| Morkos |
3.4 |
|
|
|
|
|
| Nektarinas |
8.5 |
1.2 |
|
|
6.2 |
|
| Obuoliai |
13.3 |
2.3 |
|
7.6 |
3.3 |
|
| Papaja |
5.9 |
1.4 |
|
2.7 |
1.8 |
0.4 |
| Paprika |
3.2 |
|
|
|
|
|
| Pasifloros
vaisius |
11.2 |
4 |
|
3.1 |
3.3 |
|
| Pastarnokas |
4.8 |
|
|
|
|
|
| Persikas |
8.7 |
1.2 |
|
1.3 |
5.6 |
|
| Pomidoras |
2.8 |
1.1 |
|
1.4 |
|
|
| Pomidoras |
2.6 |
|
|
|
|
|
| Razinos |
65 |
31.2 |
|
33.8 |
|
|
| Razinos,
auksinės |
70.6 |
32.7 |
|
37.1 |
0.8 |
|
| Ridikėliai |
1.9 |
|
|
|
|
|
| Ropės |
3 |
|
|
|
|
|
| Rudas
cukrus |
89.7 |
5.2 |
|
|
84.1 |
|
| Runkeliai |
8 |
|
|
|
|
|
| Sacharozė |
97 |
|
|
|
97 |
|
| Saldžioji
bulvė |
5.7 |
|
|
|
|
|
| Salierai |
2.4 |
|
|
|
|
|
| Salotos |
1.2 |
|
|
|
|
|
| Šeivamedžio
uogos |
7 |
|
|
|
|
|
| Serbentai |
70.6 |
32.7 |
|
37.1 |
0.8 |
|
| Slyva |
7.5 |
2.7 |
|
1.8 |
3 |
|
| Šparagai |
1.3 |
|
|
|
|
|
| Špinatai |
0.43 |
|
|
|
|
|
| Svogūnas |
4.7 |
|
|
|
|
|
| Vynuogės |
18.1 |
6.5 |
0.4 |
7.6 |
|
0.1 |
| Vyšnios,
rūgščios |
8.1 |
4.2 |
|
3.3 |
0.5 |
|
| Vyšnios,
saldžios |
14.6 |
8.1 |
|
6.2 |
0.2 |
1.3 |
| Žaliosios
pupelės |
3.6 |
|
|
|
|
|
| Žiediniai
kopūstai |
2.1 |
|
|
|
|
|
| Žirniai |
4 |
|
|
|
|
|
<< Grįžti