Cukraus kiekis vaisiuose ir daržovėse, 100 gramų produkto.

Vaisius/daržovė Viso cukraus Gliukozė Galaktozė Fruktozė Sakrozė Maltozė
Abrikosai 9.3 1.6   0.7 5.2 3.1
Agurkas 1.7          
Ananasas 11.9 2.9   2.1 3.1  
Apelsinai 9.2 2.2   2.5 4.2  
Arbūzas 9 1.6   3.3 3.6  
Artišokas 0.99          
Avietės 9.5 3.5   3.2 2.8 1
Avokadas 0.9 0.5   0.2 0.1  
Baklažanas 3.2          
Bananas 15.6 4.2   2.7 6.5  
Braškės 5.8 2.2   2.5 1  
Briuselio kopūstai 1.7          
Brokoliai 1.4          
Bulvės 1.2          
Citrina 2.5 1   0.8 0.6  
Cukinijos 1.7          
Datulės 64.2       44.6  
Džiovintas mangas 73          
Džiovinti abrikosai 38.9 20.3   12.2 6.4  
Džiovinti persikai 44.6 15.8   15.6 13.2  
Džiovintos figos 62.3 26.9 3.9 24.4 6.1  
Džiovintos kriaušės 49          
Džiovintos papajos 53.5          
Džiovintos slyvos 44 28.7   14.8 0.5  
Gervuogės 8.1 3.1   4.1 0.4  
Granatas 10.1 5   4.7 0.4  
Greipfrutas 6.2 1.3   1.2 3.4  
Grybai 2.3          
Iceberg salotos 2          
Karambola 7.1 3.1   3.2 0.8 0.1
Kivi 10.5 5   4.3 1.1  
Klevų cukrus 85.2 4.3   4.3 75  
Kopūstai 2.8          
Kriaušė 10.5 1.9   6.4 1.8  
Kukurūzai 4.5          
Kukurūzų sirupas 71 36.9   29.8   2.1
Lapiniai kopūstai 1.3          
Mandarinas 7.7          
Mango 14.8 0.7   2.9 9.9  
Medus 81.9 33.8   42.4 1.5 4.2
Melasa 60 11.2   12.9 34.7  
Melionas 4.7         0.3
Mėlynės 7.3 3.5   3.6 0.2  
Moliūgai 2.1          
Morkos 3.4          
Nektarinas 8.5 1.2     6.2  
Obuoliai 13.3 2.3   7.6 3.3  
Papaja 5.9 1.4   2.7 1.8 0.4
Paprika 3.2          
Pasifloros vaisius 11.2 4   3.1 3.3  
Pastarnokas 4.8          
Persikas 8.7 1.2   1.3 5.6  
Pomidoras 2.8 1.1   1.4    
Pomidoras 2.6          
Razinos 65 31.2   33.8    
Razinos, auksinės 70.6 32.7   37.1 0.8  
Ridikėliai 1.9          
Ropės 3          
Rudas cukrus 89.7 5.2     84.1  
Runkeliai 8          
Sacharozė 97       97  
Saldžioji bulvė 5.7          
Salierai 2.4          
Salotos 1.2          
Šeivamedžio uogos 7          
Serbentai 70.6 32.7   37.1 0.8  
Slyva 7.5 2.7   1.8 3  
Šparagai 1.3          
Špinatai 0.43          
Svogūnas 4.7          
Vynuogės 18.1 6.5 0.4 7.6   0.1
Vyšnios, rūgščios 8.1 4.2   3.3 0.5  
Vyšnios, saldžios 14.6 8.1   6.2 0.2 1.3
Žaliosios pupelės 3.6          
Žiediniai kopūstai 2.1          
Žirniai 4          


<< Grįžti