Cukraus kiekis vaisiuose ir daržovėse, 100 gramų produkto.
Vaisius/daržovė |
Viso cukraus |
Gliukozė |
Galaktozė |
Fruktozė |
Sakrozė |
Maltozė |
Abrikosai |
9.3 |
1.6 |
|
0.7 |
5.2 |
3.1 |
Agurkas |
1.7 |
|
|
|
|
|
Ananasas |
11.9 |
2.9 |
|
2.1 |
3.1 |
|
Apelsinai |
9.2 |
2.2 |
|
2.5 |
4.2 |
|
Arbūzas |
9 |
1.6 |
|
3.3 |
3.6 |
|
Artišokas |
0.99 |
|
|
|
|
|
Avietės |
9.5 |
3.5 |
|
3.2 |
2.8 |
1 |
Avokadas |
0.9 |
0.5 |
|
0.2 |
0.1 |
|
Baklažanas |
3.2 |
|
|
|
|
|
Bananas |
15.6 |
4.2 |
|
2.7 |
6.5 |
|
Braškės |
5.8 |
2.2 |
|
2.5 |
1 |
|
Briuselio
kopūstai |
1.7 |
|
|
|
|
|
Brokoliai |
1.4 |
|
|
|
|
|
Bulvės |
1.2 |
|
|
|
|
|
Citrina |
2.5 |
1 |
|
0.8 |
0.6 |
|
Cukinijos |
1.7 |
|
|
|
|
|
Datulės |
64.2 |
|
|
|
44.6 |
|
Džiovintas
mangas |
73 |
|
|
|
|
|
Džiovinti
abrikosai |
38.9 |
20.3 |
|
12.2 |
6.4 |
|
Džiovinti
persikai |
44.6 |
15.8 |
|
15.6 |
13.2 |
|
Džiovintos
figos |
62.3 |
26.9 |
3.9 |
24.4 |
6.1 |
|
Džiovintos
kriaušės |
49 |
|
|
|
|
|
Džiovintos
papajos |
53.5 |
|
|
|
|
|
Džiovintos
slyvos |
44 |
28.7 |
|
14.8 |
0.5 |
|
Gervuogės |
8.1 |
3.1 |
|
4.1 |
0.4 |
|
Granatas |
10.1 |
5 |
|
4.7 |
0.4 |
|
Greipfrutas |
6.2 |
1.3 |
|
1.2 |
3.4 |
|
Grybai |
2.3 |
|
|
|
|
|
Iceberg
salotos |
2 |
|
|
|
|
|
Karambola |
7.1 |
3.1 |
|
3.2 |
0.8 |
0.1 |
Kivi |
10.5 |
5 |
|
4.3 |
1.1 |
|
Klevų
cukrus |
85.2 |
4.3 |
|
4.3 |
75 |
|
Kopūstai |
2.8 |
|
|
|
|
|
Kriaušė |
10.5 |
1.9 |
|
6.4 |
1.8 |
|
Kukurūzai |
4.5 |
|
|
|
|
|
Kukurūzų
sirupas |
71 |
36.9 |
|
29.8 |
|
2.1 |
Lapiniai
kopūstai |
1.3 |
|
|
|
|
|
Mandarinas |
7.7 |
|
|
|
|
|
Mango |
14.8 |
0.7 |
|
2.9 |
9.9 |
|
Medus |
81.9 |
33.8 |
|
42.4 |
1.5 |
4.2 |
Melasa |
60 |
11.2 |
|
12.9 |
34.7 |
|
Melionas |
4.7 |
|
|
|
|
0.3 |
Mėlynės |
7.3 |
3.5 |
|
3.6 |
0.2 |
|
Moliūgai |
2.1 |
|
|
|
|
|
Morkos |
3.4 |
|
|
|
|
|
Nektarinas |
8.5 |
1.2 |
|
|
6.2 |
|
Obuoliai |
13.3 |
2.3 |
|
7.6 |
3.3 |
|
Papaja |
5.9 |
1.4 |
|
2.7 |
1.8 |
0.4 |
Paprika |
3.2 |
|
|
|
|
|
Pasifloros
vaisius |
11.2 |
4 |
|
3.1 |
3.3 |
|
Pastarnokas |
4.8 |
|
|
|
|
|
Persikas |
8.7 |
1.2 |
|
1.3 |
5.6 |
|
Pomidoras |
2.8 |
1.1 |
|
1.4 |
|
|
Pomidoras |
2.6 |
|
|
|
|
|
Razinos |
65 |
31.2 |
|
33.8 |
|
|
Razinos,
auksinės |
70.6 |
32.7 |
|
37.1 |
0.8 |
|
Ridikėliai |
1.9 |
|
|
|
|
|
Ropės |
3 |
|
|
|
|
|
Rudas
cukrus |
89.7 |
5.2 |
|
|
84.1 |
|
Runkeliai |
8 |
|
|
|
|
|
Sacharozė |
97 |
|
|
|
97 |
|
Saldžioji
bulvė |
5.7 |
|
|
|
|
|
Salierai |
2.4 |
|
|
|
|
|
Salotos |
1.2 |
|
|
|
|
|
Šeivamedžio
uogos |
7 |
|
|
|
|
|
Serbentai |
70.6 |
32.7 |
|
37.1 |
0.8 |
|
Slyva |
7.5 |
2.7 |
|
1.8 |
3 |
|
Šparagai |
1.3 |
|
|
|
|
|
Špinatai |
0.43 |
|
|
|
|
|
Svogūnas |
4.7 |
|
|
|
|
|
Vynuogės |
18.1 |
6.5 |
0.4 |
7.6 |
|
0.1 |
Vyšnios,
rūgščios |
8.1 |
4.2 |
|
3.3 |
0.5 |
|
Vyšnios,
saldžios |
14.6 |
8.1 |
|
6.2 |
0.2 |
1.3 |
Žaliosios
pupelės |
3.6 |
|
|
|
|
|
Žiediniai
kopūstai |
2.1 |
|
|
|
|
|
Žirniai |
4 |
|
|
|
|
|
<< Grįžti